Daft Punk, innovant ahir, avui i sempre.

Normalment la majoria de artistes intenten controlar la seva obra, crear de principi a fi i reproduirla de forma controlada (i cobrant esclar).

Tant es aixi que un dels principals maldecaps per els organitzadors de certs espectacles es controlar la infinitat de gadjets que te el public assistent: Cameras de video, grabadores, fotografiques, ocultes, mobils amb totes aquestes possibilitats juntes, i un llarg etc de aparells que poden inmortalitzar aquell producte, programadament caduc, que es un concert. Normalment el client paga per assistir, gaudeix de la companyia de l’artista i comprova de primera ma com sona realment si no hi ha playback.

El problema apareix cuan aquest client aconsegueix registrar aquell acte intim (intim al costat de 20.000 persones mes) i el pot reproduir una i altre vegada i ferne el que vulga com per exemple distribuirho gracies als mitjans que la vida digital que portem ens posa a l’abast… Realment molest…

Doncs no tots ho veuen aixi, la noticia d’avui precisament parla del duo frances de musica electroncia Daft Punk, per tant suposareu que aquesta gent esta en desacord amb el reste del mon (com sempre han estat). Doncs no aneu desencaminats, Daft Punk va presentar fa un temps la seva ultima obra a Brooklin i va voler grabarhi el videoclip que servira d’emblema per el seu album Alive 2007 (fins aqui no sembla res digne de noticia oi?)

La singularitat del cas rau en que en lloc d’escoltar els seus realitzadors de confiança per obtenir la millor cualitat de video possible i tot el reste de gent que els deia com habien de ferho, van treure la seva vena artistica decidintse per fer que el public no fos mes que un simple espectador de la seva obra, van demanarlos que formessin part d’ella. Com¿? Molt senzill usan cualsevol aparell que tinguessin a ma i que pogues grabar video i enregistressin a la seva manera aquell concert (logicament fent enfasi en la canço estrella)

el cas es que despres de rebre 250 videos (majoritariament inaprofitables) van aconseguir fer una obra d’art que mostra realment com veu el public un dels millors espectacles audiovisuals que ara mateix es pot trobar a la escena audiovisual.

Perdoneu el so pero youtube te aixo.. que no sona gaire be per no dir que es una puta merda. de totes maneres si voleu un consell… aquest es un album digne de ser comprat.

Anuncis

~ per 4xsample a Novembre 9, 2007.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: